08.11.2010

Hai să zburăm...

"Cum crezi că o să evolueze transportul aerian în următorul secol?"
O mie de răspunsuri îmi invadează mintea, majoritatea probabil induse de toate filmele sf ce le-am văzut. O să încerc să fiu cât mai originală, aşa că o să iau în calcul mai mulţi factori.
1. Siguranţa
Acest aspect este cel mai important dintre toate. Căci degeaba zburăm cu viteze supersonice dacă la prima cădere murim. Aşa că probabil avionul viitorului o să fie făcut din ceva mai dur decât duraluminiul, dar destul de uşor încât să se ridice de la sol în primul rând. Mizez pe pânza de păianjen - e un fapt bine cunoscut că este cel mai rezistent material natural. Aşa că dragi oameni de ştiinţă, puneţi-vă pe treabă şi inventaţi ceva nou sau copiaţi natura.
2. Viteza
Un lucru vital în ziua de azi - darămite în urmatorii ani. Deşi e cam foarte imposibil să zburăm cu viteze apropiate de cea a luminii (corpul uman nu suportă mai mult de 4-5G de forţă, şi ăştia-s piloţii ăi mai experimentaţi), eu cred că o viteză rezonabilă o au şi avioanele de azi. Adica am spart viteza sunetului, pentru mine e de ajuns.
3.Design
Moda este schimbătoare, dar la design-ul unui avion nu cred că e de importanţă majoră felul cum arată, decât aerodimanica. Cred că o să se renunţe la aripi-asta însă înseamnă motoare uber puternice şi combustibil cu găleata la fiecare secundă. Totuşi, dacă învăţăm să controlăm gravitaţia aripile ar cam fi de prisos. Zic.
4.Poluarea
Murim sufocaţi azi, dar mâine? Nu ştiu ce soi de combustibil om folosi. Că de rămân la ideea de motoare puternice înseamnă că murim sufocaţi în juma de oră. Aşa că rămân la ideea unui avion ecologic. Soare, apă, vânt...


Într-o sumară concluzie, trebuie să investim mult mai mult în natură- de la materialul din care va fi facut avionul viitorului până la combustibilul folosit de acesta.

...sau nu ar fi mai uşor să ne crească aripi?


Mentionez ca acest articol a fost scris pentru concursul SuperBlog 2010.

2 comentarii:

  1. :))Am murit de ras...Cris, tu ar fi trebuit sa dai la mine la faculta:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Io am o idee si mai buna.
    Sa ma duc dracu :))
    Si asa nu-s pe profil, de mai vin si la Poli ma fuxe unu mare si bun

    RăspundețiȘtergere