08.07.2010

Histoire (1)

Dimineata. Soarele mangaie suav printre jaluzele o fata cu ochii inchisi. Parul rasfrant pe perna miroase a tigari. Aratatorul si mijlociul de la mana dreapta sunt ingalbenite- este fumatoare. Doarme adancita in vise, surazand usor. E goala. Complet goala. Asa o afiseaza soarele ce se intinde incet catre sani, apoi coboara spre abdomen, incalzind-o incet. Machiajul ii e intins. Se intoarce pe cealalta parte cu un suspin. Calcaiele sunt pline de bataturi – poarta tocuri. E frumoasa. Atat de frumoasa incat soarele o incalzeste din ce in ce mai tare…ii lumineaza trupul alb. Pe o masa din coltul camerei, rasturnate pe masa sunt doua pahare goale de vin. Dar goliciunea lor nu este la fel de frumoasa ca a ei. Sunt doua pahare, dar ea este singura. De afara , vantul aduce un miros citadin imbinat cu liliac – flori culese in ziua precedenta, tinute intr-un borcan. Ea surade, in vis. Pare cel putin fericita. Daca ai putea sa o vezi, te-ai indragosti pe loc de ea. De sanii perfect rotunzi, de abdomenul ei plat, de talia feminina, de parul ei negru, usor ondulat, de degetele subtiri, de unghiile lungi, de buzele pline. Are la gat un lantisor de argint cu un pandantiv. Il primise cu o seara inainte.

Lumina o face sa isi intredeschida ochii albastri. Un zambet ii lumineaza fata intr-un fel in care nici soarele nu poate sa o faca. Cauta cu mana dreapta caldura intre asternuturi. Dar nu o gaseste. Incruntandu-se, se ridica in capul oaselor.

- Andrei? Andrei!

Neprimind nici un raspuns, coboara din pat. Vede tricoul lui albastru si il ia, imbracandu-l. Il cauta cu privirea in camera.

- Andrei?

Nici un raspuns. Trece desculta din camera in camera, dar el nu e acolo. Ia telefonul din pantaloni si suna. Raspunde.

- Buna dimineata, drago.

-Hei...unde esti?

-Am coborat sa iau ceva pentru tine.

- Ce?

- E surpriza. Ajung sus imediat.

- Bine, te astept. Te pup.

- Pa.

Intre timp, merge in bucatarie si pregateste o cafea. Fata ei nu mai are puritatea ce o avea cand dormea. Pare mai degraba ganditoare. Cafetiera scoate un tipat scurt, care o trezeste din reverie. Isi toarna cafea intr-o cana rosie si ia o tigara. Se urca cu fundul pe masa si isi savureaza viciile, continuand sa viseze. Se intreaba care e surpriza lui, pe unde umbla, de ce nu era acolo cand s-a trezit. Se uita la ceas. Ora 8:43. Devreme. De obicei se trezea mai tarziu.

- Cine stie cand ajunge pe acasa. Apuc sa fac un dus.

Intra in baie, unde da nas in nas cu reflexia ei. Isi zambeste, se sprijina pe chiuveta si incepe un dialog.

- Uite ca ai reusit sa o faci si pe asta. Esti cea mai frumoasa( pupa oglinda), cea mai scumpa (o pupa iar) si cea mai desteapta (al treilea sarut).

- Totusi, nu a fost cam nedrept pentru ea?

- Nu, deloc. Pe el l-am vrut eu. Eu sunt cea care il merita. Iar el la randul lui ma merita pe mine.

- Totusi...

- Ma bag la dus.

A dat jos incet tricoul albastru, l-a mirosit, apoi l-a aruncat pe cosul de haine. A pornit dusul, apoi a intrat. A luat lufa, a pus putin gel de dus si a inceput sa se spele. Aburii fierbinti se condensau pe oglinda rece, care reflecta o imagine din ce in ce mai neclara. Incepu sa fredoneze o melodie numai de ea stiuta.

Andrei a intrat incet in casa[...]

5 comentarii:

  1. Daca cineva doreste continuarea, anuntati-ma :)

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) Daaaa logic, te opresti tocmai cand intra Andrei?! asta e sadism!

    P.S. Ultravizual!

    RăspundețiȘtergere
  3. 8-> abia astept sa citesc o carte scrisa de tine baby
    e greit:D
    >:D<

    RăspundețiȘtergere
  4. Thanks hon. O sa termin chestia asta si nu cred ca o mai pun pe blog. Librarii direct :>

    RăspundețiȘtergere