19.04.2010

Marosvásárhelytrip

(sau ce fac pruncii care se plictisesc de Cluj)
Sambata seara, pe la 1-1.30 eram prin Fire cu Iazvan si restu' lumii. Iazvan era cam caught up de atmosfera ( sa nu zic bere ) si mi-a facut urmatoarea propunere: sa mergem in ziua urmatoare la Turda, la salina, cu stopu'. Eu, ca orice student, zic DA. Duminica ne-am intalnit pe Calea Turzii (stii, locul ala de la iesirea din Cluj unde stau autostopistii) si imi da dragul de el urmatoarea veste: salina se inchide la 13.30 - adica nu aveam cum sa ajungem acolo la timp, asa ca scoatem harta si stabilim repede - Tg. Mures. Domnu' Iazvan incepe sa imi povesteasca, in timp ce desena pe o foaie "Tg. Mures" cum a stat el la stop 2 ceasuri incolo si 2 ceasuri incoace, lalala... eu zambeam si ziceam "ok,ok,ok". Dupa ce pe cealalta parte a foii picteaza maret "CJ", ne punem frumos cu foaia-n mana si cu zambete obosite la stop. Primul binevoitor a fost un Audi cu un baiat smecher. Reproduc discutia:
Iazvan: - Mergi la Tg. Mures?.
Baiatul smecher: - Da.
Iazvan: - Si ne iei si pe noi?
Baiatul smecher: - Da.
Iazvan: - Da nu avem bani.
Baiatu smecher: -Poftim?
Iazvan: -Nu avem bani, ca mergem doar la niste prieteni.
Baiatu smecher: - Sa va las doua sute che mii sa mereti acasa?
Iazvan: - Merci. (zbang ! the door)
Eh, trecem peste umorul cocalaresc care il emana baiatul smecher, si trecem inapoi la tinutul foii. Nici nu trec 2 minute, ca opreste un nene cu o Dacie papuc rosie si ne ia, chiar daca nu aveam bani. Pana la Tg. Mures am aflat ca nenea soferu e profesor la Agronomie, ca o sa se intoarca deseara in Cj (nu, nu ne-am intors cu el), l-am auzit injurat popii, am dat telefoane oamenilor faini de pe acolo si tin sa le multumesc din toata inima celor ce au venit :D
Ajunsi in oras vad la autostopul catre Cluj pe Bobo (la pruncu asta tre sa ii iau interviu pentru blog,curand...ai rabdare) il sun, vorbim una alta,apoi coboram mai sus de gara si stabilisem sa ne vedem cu cei trei baieti pe undeva prin centru. M-am bagat cu Iazvan in Mures Mall, unde am bagat ca nesatulii inghetata si am belit ochii la cartile din Diverta, pana ne-am intalnit cu un fost coleg, Dragos Ovidiu Mihai, care a fost mai mult decat dragut si s-a deranjat din invatat pentru a ne face un tur scurt al UMF-ului si o scurta prezentare a Cetatii (astea in interesul lui Iazvan- el e cu istoria). In Piata Trandafirilor, ne-am intalnit si cu Sergiu (e mentionat si undeva in postarile mai vechi) si cu fratele meu geaman, Cata . Ne-am plimbat in sus, in jos, in sus, in jos, in sus, in jos si la un moment dat ni s-a facut foame, dupa turul mirobolant al UMF-ului unde cuvantul "morti" era in fiecare propozitie. Dupa ce ne-am despartit de Dragos Ovidiu Mihai ( imi place cum ii suna numele intreg), pruncii mei ne-au condus la cel mai tare fast food ever: Porcusorul Pofticios. Unde mancarea era buna si ieftina (doar era in apropierea caminelor studentesti, cum altfel sa fie?). Dupa ce am bagat ca nesatulii, am stat oleaca de ne-am facut siesta, apoi am coborat incetuc catre centru, caci era timpul sa o luam si noi catre Cluj. Mmm, sincer, deja mi-e dor de astia doi :)) (shh :-$). Bun, si ne luam ramas bun, si in timp ce mergeam cu Iazvan catre Promenada Mall (acolo stau autostopistii in Mures), ne oprim la o statie de autobuz, sa ne duca el pan la Mall-ul respectiv- era un drum groaznic de lung. Pana sa vina autobuzu, Iazvan scoate foaia magica cu "CJ" si stam. Nu asteptam mai mult de 3 minute, si opreste un Mertan. Poezia lui Iazvan " Ne duceti si pe noi...lalala..nu avem bani yada yada yada", nenea zice "Da" si intr-o ora jumate am fost in Cluj. Directia- Hard Cafe, unde urmau astia sa cante la chitara acustica ceva cantece. Am cantat de am ramas fara voce. La 2,10 am iesit din Hard, am luat-o agale catre camin, am dormit, iar acum ma pregatesc de scoala. Mor de somn inca.
P.s. Scuze incoerenta- e de la berile de ieri. Ah, si poze!

Frumusete de oras( nem tudom)
Sergiu, me, and ochelarii lui Cata!
The twins :))
Traditia mea: ai ochelari? Da sa imi fac poza! (astia-s ai lui Dragos Ovidiu Mihai)

Where my home is: No limit Bar

2 comentarii: